23 Şubat 2011 Çarşamba


TERBİYELİ HAŞLAMA

TERBİYELİ HAŞLAMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER:

- 500gr.kemıklı et
- 4 patates
- 2 havuç
- 2 soğan
- 1 dilim kereviz
- 1 çorba kaşığı margarin
- 5-6 tane karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- 3 yumurta
 -1 limon
 -tuz
TERBİYELİ HAŞLAMA'NIN YAPILIŞI:

  Tercihen kol veya kürek olan iri parçalara bölünmüş kemikli eti bir tencerede on bardak suyla iri doğradığınız dört patates , iki orta boy havuç , dörde böldüğünüz iki orta boy soğan veya onbeş tane arpacık soğanı , bir dilim kereviz , beş altı tane karabiber ve yarım çorba kaşığı tuzla  iki saat kadar haşlayın .
Terbieyesini yapmak için ufak bir tencerede birer kaşık yağla unu sarartmadan kavurun ve sürekli karıştırarak içine iki bardak kadar kaynamakta olan haşlamanın suyundan ilave edin . Öte yandan bir limonun suyuyla çırptığınız üç yumurtanın sarısını da unlu et suyuna karıştırın . Hazırladığınız bu terbiyeyi altını iyice kıstığınız haşlamanın bulunduğu tencereye karıştırarak azar azar dökün . Soğutmadan servis yapın .
                                                   AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder