24 Şubat 2011 Perşembe

Ayva Hoşafı Tarifi

                                                                                    Malzemeler:
-1 ayva 
-2 diş karanfil
-4 su bardağı su
-1 çay bardağı şeker
Ayva Hoşafı'nın Yapılışı:
1-Sert çekirdek yatağını çıkarın. 1-2 santim eninde küp küp doğrayın. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük bir parça tülbendin içine ayva çekirdeklerini ve karanfili koyun. Tülbendi bohçalayıp pamuklu bir iple bağlayın. 
2-Ayvaları 4 su bardağı su, ayva kabuğu ve hazırladığınız bohça ile birlikte tencereye koyun. Ayva yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 
3-Ayva kabuklarını ve bohçayı içinden çıkarın. Soğutarak servis yapın. Elma, armut gibi taze meyvelerin hoşafları da aynı şekilde yapılır. Ayva Hoşafını  arzu ederseniz küp küp doğranmış bir elma katabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder