26 Şubat 2011 Cumartesi

Reçelli Kalp

    Malzemeler:


->25o gram margarin
 -2 kahve fincanı pudra şekeri
-1adet limon rendelenmiş kabuğu
-1 adet vanilya
-aldığı kadar un ve reçel

 Reçelli Kalp Yapılışı: 

Oda sıcaklığındaki margarin,yumurtanın sarısı pudraşekeri,limon rendelenmiş kabuğu,vanilya ve unu bir kabın içinde iyi yoğurun.hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp orta kalınlıkta açın.her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. kalpli hamurlardan orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapınız. 
                                                        .Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder