22 Şubat 2011 Salı

Arefe köftesi

AREFE KÖFTESİ
Malzemesi:
-8oo gr.kuzu kıyması
-2oo gr.soğan(ince kıyılmış)
(2 orta boy)
-tuz
-1 çay kaşığı anason
-2oo gr.ince bulgur
-1/2 çay kaşığı tarçın
-taze çekilmiş taze biber
-1/2 çorba kaşığı kakule(tohumları
çırpılıp,dövülmüş)
-1oo gr.taze badem(kaynatılarak
kabukları soyulmuş)
-1oo gr.tereyağı(6,5 çorba kaşığı)

YAPILIŞ:
1.kıymanın2/3'ünüve soğanın yarısını bir kaba koyup,tuz,anason ve bulguru da katarak yoğurun.
2.kalan kıymayı  tavada soğan ile kavurun.tarçını,karabiberi.kakuleyi ve bademi ekleyin.10 dakika daha kavurmayı sürdürüp,ateşten alın.
3.hazırladığınız bulguru etten elma büyüklüğünde parçalar kopartıp,parmağınızı ortasına bastırarak bir yuva açıniçine kavurduğunuz kıymadan koyup,ağzını kapatın ve avucunuzun içde yuvarlayıp bir tabağa koyun.Öteki köfteleri aynı biçimde yaparak doldurun.
4.tencerede  tuzlu su kaynatıp,köfteleri bölüm bölüm içine atın,10 dakika haşlayıp süzdürerek bir tabağa çıkarın.tavada tereyağını eritin.Yağ kızınca haşlanmış köfteleri tavaya dizip,kahvarengileşinceye kadar kızartın.süzdürerek yağdan alıp,sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder