24 Şubat 2011 Perşembe

Peynirli İrmik Helvası

peynirli irmik helvası
Malzemeler:

1,5 su bardağı irmik


1 bardak toz şeker


2,5 su bardağı süt


125 gram tereyağı


250 gram dil peyniri(ya da isteğe göre antep peyniri)
süslemek için antep fıstığı,tarçın

Yapılışı:


1-Tereyağını eritip, irmiği ekleyin. Sararıncaya kadar kavurun.
irmiğin rengi kokusu çıkıncaya kadar.


2-Toz şeker eklenir ılık süt ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılıp kısık
ateşte pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın yani 10-15 dk sonra dilimlenmiş
dil peyniri içine atılır ve hızlıca karıştırılır .üstüne bütün antep fıstığı ve
tarçın konularak mutlu bir şekilde 
servis yapılır. 
                             afiyet Olsun


0 yorum:

Yorum Gönder