PEŞMELBA
5 KİŞİLİK
PEŞMELBA MALZEMESİ:
-100 gr.böğürtlen reçeli
-30 ml.su(2 çorba kş.)
-5 parça yarım komposto şeftali
-15 top vanilyalı dondurma
250 ml.krem şanti
-5 adet sade gofret
Peşmelba Yapılışı:
1.Melba sosunu hazırlamak için reçeli suyla birlikte bir robottan veya ezerek ince bir süzgeçten geçirin. 2.dondurma kaplarına 3'er top vanilyalı dondurma koyun üzerlerine birer şeftali yarımı yerleştirin.krem şantiyi bir sıkma torbasına doldurup kup bardaklarında ki dondurmaların üzerine sıkın.
3.hazırladığınız melba sosunu şantiy inin üzerinden dondurmalara doğru akıtarak kuplara bölüştürün.kenarlarına gofret saplayıp servis yapın.
22 Şubat 2011 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder