9 Mart 2011 Çarşamba

PROFİTEROL

                                                                PROFİTEROL
PROFİTEROL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
  500gr. şu hamuru
  100gr. tozşeker (2/5 su bardağı)
  200ml. su (4/5 su bardağı)
  250 ml.pastacı kreması
  200 ml. çikolata sosu
ŞU HAMURUNUN YAPILIŞI:
  500 ml. su (2 su bardağı)
  75 gr. margarin
  2 gr. tuz (1/3 çay kaşığı)
  15 gr. tozşeker (1çorba kaşığı)
  110 gr. un (2/5 su bardağı)
  2 adet yumurta
   Derince bir tencereye suyu , margarini , tuzu ve şekeri koyarak , yağın tamamen erimesi için , bir taşım kaynatın.Unu eleyin.Tencereyi ateşten alın, tahta bir kaşık veya spatula ile sürekli karıştırarak unu ekleyin. Kısık ateşe oturtup, karışım yumuşayıp tencerenin kenarlarına yapışmadan kolayca çevrilinceye kadar karıştırmayı sürdürün.Ateşten indirip soğumaya bırakın.Sürekli çırparak soğumuş karışıma teker teker yumurtaları ekleyin.Yumurtaları hamura iyice yedirinceye kadar çırpmayı sürdürerek şu hamurunu tamamlayın.
PROFİTEROL'ÜN YAPILIŞI:
  Fırınınızı 160-180 dereceye getirip, ısıtın.Fırın tepsisini yağlayın.Önceden hazırladığınız şu hamurunu bir sıkma torbasına doldurun.Küçük toplar halinde , aralıklı olarak fırın tepsisine sıkın.Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında önce 180 derecede 20 dakika pişirin,daha sonra dereceyi 150 ye düşürerek pişirin.
  Küçük bir kapta şekeri su ile 2-3 dakika kaynatarak bir şurup hazırlayıp ılındırın.Pastacı kremasını biraz gevşetmek için bu şurup ile birlikte çırpın.Eğer pastacı kremanız gevşekse şurup kullanmayın.Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına doldurun.
  Pişen şu hamurlarını soğumaya bırakın.Soğuyanları birer birer sol elinize alıp , yine aynı elin başparmağı ile altından bastırarak bir delik açın.Hamurda açılan bu çukuru sıkma torbasındaki pastacı kreması ile doldurun.
  Dolan profiterolleri bir tabağa kubbe biçiminde dizin.Bütün profiterolleri doldurup dizdikten sonra çikolata sosunu döküp servis yapın.        AFİYET OLSUN.                                                                                                        

0 yorum:

Yorum Gönder