KURU İNCİR TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
1 kg. kuru incir
350 gr . tozşeker (1 .5 su bardağı)
250 ml . su (1 su bardağı)
350 gr . kaymak
200 gr . ceviz içi
CEVİZLİ KURU İNCİR TATLISI’NIN YAPILIŞI:
Kuru incirlerin saplarını ayıklayın . Bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar soğuk suyun içinde 1 saat kadar bekletin ve süzdürün . Tencerede şekeri ve suyu bir taşım kaynatın . Ateşi kısıp incirleri ekleyerek 3 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp , soğumaya bırakın .
Soğuyan incirleri tek tek sudan alın . Sapına doğru yarıp içlerine hafif dışa taşacak biçimde birer parça kaymak ve
0 yorum:
Yorum Gönder